Black Friday Romania

Black Friday Romania reprezinta evenimentul cu cele mai multe reduceri din an, care ne atrage de 7 ani cu oferte tentante la mii de produse din toate categoriile de interes. Mai mult, este si campania care reuseste sa incurajeze comertul electronic de la an la an.

Din 2011 si pana in prezent, Black Friday Romania a devenit un adevarat fenomen national, pe care multi dintre noi il asteptam cu nerabdare. Finalul de noiembrie este momentul in care ne putem bucura de cele mai multe reduceri din an.

Pe langa faptul ca ne da ocazia de a cumpara produsele preferate la preturi mai mici, Black Friday Romania a ajutat foarte mult si comertul electronic din tara.

Black Friday Romania – campania care genereaza cele mai multe vanzari online din an

Black Friday Romania nu mai este o noutate pentru romani, intrucat ne apropiem de aproape un deceniu de existenta al evenimentului pe piata locala. Faimoasa campanie de peste ocean a fost introdusa in Romania in 2011, iar anul acesta ne pregatim de cea de-a opta editie.

Black Friday a fost adus in tara de catre eMAG si Flanco, printre altii, cu intentia de a stimula piata IT&C – dar aceasta initiativa s-a dovedit a face mult mai mult de-atat. Campania promotionala, care aduce “cele mai multe reduceri din an” a contribuit direct si irevocabil la cresterea numarului de vanzari online. In anul 2017, 7% din vanzarile realizate in spatiul virtual au provenit numai in urma campaniilor de Black Friday.

Poate din exterior acest lucru nu pare o mare realizare. Cu toate acestea, Romania se afla sub media europeana cand vine vorba de vanzari realizate online. Conform statisticilor, doar 2 din 10 romani se incumeta sa faca cumparaturi online.

Prezenta unui eveniment precum Black Friday in Romania incurajeaza populatia sa faca achizitii din magazinele virtuale, care de multe ori pot pune la dispozitie oferte mult mai bune decat in cele fizice. Asta fara sa mai punem la socoteala timpul pe care l-am pierde vizitand magazinele offline, aglomeratia si cozile la cabinele de proba sau la casele de marcat in perioadele de reduceri.

Merita cu adevarat reducerile de Black Friday Romania?

Cu toate ca este un eveniment benefic pentru comertul online, Black Friday Romania a generat si multe controverse si nemultumiri de-a lungul acestor 7 ani de existenta pe piata.

Clientii care au facut cumparaturi in perioada campaniei (sau care au avut intentia de a face cumparaturi) s-au plans de un numar de lucruri. Printre acestea amintim reducerile nu chiar atat de mari, preturile marite si scazute inainte de campanie, stocurile insuficiente, livrarile intarziate si chiar calitatea produselor.

Foarte multe magazine nu au stiut exact la ce sa se astepte in primii ani de participare la Black Friday si nu au fost pregatiti pentru un numar atat de mare de comenzi. Cu toate ca multe probleme logistice s-au mai rezolvat in ultimele editii, doua probleme inca primeaza – reducerile nesatisfacatoare sau false.

Aacestea sunt probleme reale si serioase, care speram sa se clarifice in editiile ce vor urma. Suntem increzatori in faptul ca urmatorii ani vor aduce un control mai bun pentru comertul online, care sa avantajeze atat vanzatorii, cat si cumparatorii. Comertul virtual este o ramura a comertului local care nu si-a atins nici pe departe potentialul maxim, dar Black Friday contribuie totusi la dezvoltarea sa.

Asadar, merita un eveniment precum Black Friday Romania atentia noastra? Poate reducerile nu sunt mereu pe placul tuturor si pot exista probleme la livrare, insa asta nu inseamna ca nu poti avea o experienta de shopping placuta si benefica.

Fiind totusi vorba despre Black Friday, foarte multi retailer se vor stradui sa vina cu strategii de promovare eficiente si cu oferte atracive, asa ca merita sa fii cu ochii pe ei! Pentru 2018, Black Friday Romania va avea loc cel mai probabil pe 16 noiembrie, cu toate ca data oficiala ar trebui sa fie 23 noiembrie. Pana atunci, vom mai avea parte de o editie sezoniera (Black Friday de vara) in cel putin o parte dintre magazinele online.

rca-ieftin.ro

Sursa articolului