Bătaie şi înjurături în timpul unei şedinţe. Un consilier local din Gorj a fost LOVIT cu capul în faţă de şoferul primarului

0
19


Fostul primar al comunei Fărcăşesţi, Dănuţ Bălu, în prezent consilier local PSD şi şoferul actualului edil, Constantin Drăgoescu (PNL), au fost protagoniştii unui scandal, în şedinta Consiliului Local, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor.

Scandalul ar fi început după ce nepotul lui Dănuţ Bălu i-ar fi reproşat primarului că nu este ridicat gunoiul în localitate.

„Sunt consilier local la Fărcăşeşti, am participat la şedinţa de Consiliu Local. Au participat doar consilierii PSD şi un consilier de la PMP, cei de la PNL au boicotat şedinţa şi nu au vrut să vină. Eu am intrat şi am pus live pe Facebook, că lipsesc consilierii PNL, după care domnul primar a început să mă înjure, se vede în filmare cum mă face milog, a încercat să îmi arunce tableta. Consilierii PNL nu vin la şedinţe decât când e vorba de bani, când e vorba de probleme nu vin. Eu l-am întrebat pe domnul primar de ce nu se ridică gunoiul, după care primarul a luat foc, a ieşit afară şi s-a întors cu şoferul lui, care a început să-l înjure pe fostul primar. Când ne-am ridicat să plecăm i-a dat direct un cap în gură fostului primar”, a declarat, corespondentului Mediafax, Marius Bălu, consilier local PSD, nepotul fostului edil, Dănuţ Bălu.

Fostul primar a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiei.

„Primarul şi-a adus cu el un şofer cu cercel în ureche, el a provocat prima dată aceste discuţii, înjurături. Am fost lovit cu capul în faţă de şofer. Eu nu am ripostat nici la acuze, nici la violenţă. Un simplu şofer care a făcut muncă în folosul comunităţii. Primarul s-a luat de consilierul local, nepotul meu, care este şi consilier local, i-a aruncat hârtiile pe care le avea, în faţă. Eu eram în faţa nepotului, i-a adus injurii. L-a făcut pe nepot milog. Şoferul acela nu avea ce căuta la şedinţă, pentru că era în timpul serviciului, trebuia să stea în maşină şi să aştepte primarul. Pe primar l-a deranjat că nu am ieşit afară, că e nestatutară şedinţa, să ieşim afară, că e biroul lui”, a precizat Dănuţ Bălu, consilier local PSD.

Reacţia primarului

La rândul său, primarul comunei Fărcăşeşti, Constantin Drăgoescu, susţine că nimeni nu a fost lovit, în timpul scandalului.

„Nu a fost agresat nimeni. A fost o discuţie mai aprinsă între domnul consilier Bălu şi un cetăţean, şoferul meu, şoferul primăriei. A fost o discuţie mai aprinsă, în rest nu s-au bătut, o discuţie mai aprinsă. Minte dacă spune că l-a lovit. Am fost acolo, dar nu s-a întâmplat nimic. Cine a sunat la 112 trebuia să ia amendă, a sunat fără motiv”, a precizat, pentru corespondentul Mediafax, primarul Constantin Drăgoescu.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi fac cercetări pentru loviri şi alte violenţe.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari au fost sesizaţi, prin apelul 112, de un bărbat de 48 ani, din comuna Fărcăşeşti, cu privire la faptul că, în timpul unei şedinţe de consiliu, în sediul Primăriei Fărcăşeşti, pe fondul unor divergenţe de opinie, acesta ar fi fost lovit de un alt bărbat, de 35 de ani, din localitate. Bărbatul nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Foto: Captură

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.