Bănci, garduri şi jardiniere în valoare de 23 de milioane de euro. O Companie Municipală din Bucureşti lansează licitaţia de achiziţionare a mobilierului stradal

0
6


În plin scandal legat de legalitatea înfiinţării Companiilor Municipale din Bucureşti, una dintre aceste societăţi a lansat, sâmbătă, o licitaţie cu o valoare care poate ajunge până la suma de 110 milioane de lei (23 de milioane de euro), pentru achiziţionarea de mobilier stradal.

Potrivit anunţului publicat pe platforma de licitaţii publice SICAP/SEAP, Compania vrea să cumpere bănci, coşuri de gunori, jardiniere, garduri metalice şi grătare metalice de protecţie a arborilor, iar ofertele sunt aşteptate până pe data de 22 aprilie.

„Obiectul acordului-cadru îl reprezintă achiziţia şi transportul de la locaţia furnizorului la locaţia indicată de către Beneficiar a pieselor de mobilier urban din anexă”, se arată în anunţ.

În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că cele 22 de Companii Municipale înfiinţate de admnistraţia Gabrielei Firea, prin Consiliul General al Municipiului Bucureştri, au fost înfiinţate fără a se respecta prevederile legii.

Ulterior, în motivarea acestei sentinţe se arată că aceste societăţi ar fi trebuit înfiinţate cu votul a două treimi din numărul consilierilor şi nu cu majoritate simplă.

În februarie 2019, instanţa a respins cererea de revizuire pe această sentinţă, cerere făcută de Primăria Capitalei, astfel că în prezent se menţine decizia din noiembrie anul trecut, respectiv decizia care arată că aceste companii sunt înfiinţate ilegal.

 

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.