Băiatul care şi-a confecţionat un tricou cu numele lui MESSI, dintr-o pungă, în PERICOL. Talibanii cred că fotbalistul i-a dat mulţi bani copilului

0
23


Acum doi ani, Lionel Messi se întâlnea cu băiatul afgan de 5 ani, după ce imaginile cu el îmbrăcat într-o pungă de plastic pe care scira numărul 10, au făcut înconjurul lumii. Toată lumea îl cunoştea pe Murtaza Ahmadi, dar celebritatea s-a dovedit a fi periculoasă în Afganistan.

La puţin timp după ce băiatul s-a întâlnit cu Messi, satul în care locuia Murtaza a fost atacat de talibani. La şapte ani, băiatul are amintiri îngrozitoare: „Talibanii ne omorau rudele. Opreau maşinile şi omorau pasagerii, intrau în case şi ucideau oameni. Talibanii nu ne dădeau voie să jucăm fotbal sau măcar să ieşim din casă. Auzeam din casă zgomotul puştilor. Auzeam oameni ţipând”, povesteşte băiatul.

„Din ziua în care Murtaza a devenit faimos, viaţa noastră s-a schimbat. Nu doar talibanii, dar şi alte grupuri au început să creadă că Messi i-a dat mulţi bani fiului meu. Nu l-am mai trimis la şcoală şi am fost ameninţaţi tot timpul”, a declarat mama băiatului, pentru CNN. Potrivit ei, copilul a primit de la celebrul fotbalist două tricouri cu autograf şi o minge. 

 “Era mai bine ca Murtaza să nu îl fi cunoscut pe Messi. Acum stă doar în casă , a declarat Shafiqa Ahmadi, mama copilului.

Acum, Murtaza şi mama lui locuiesc în capitala Kabul, unde se ascund printre alţi refugiaţi.

„În Kabul, nu pot să ies din casă. Mama nu mă lasă pentru că îi este teamă. Mă joc în casă cu alţi copii. Când eram în oraşul meu natal, nu puteam purta tricoul de la Messi, pentru că riscam să fiu rănit. Mi-aş dori să fiu luat din ţara asta, pentru că aici e război. Vreau să devin fotbalist ca Messi, şi să joc cu Messi”, a declarat băiatul.

 

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.