Mercedes nu a obținut încă nicio victorie în sezonul 2018, însă echipa speră să „spargă” blocada formată de Ferrari și Red Bull printr-un succes pe circuitul de la Baku.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Mercedes este lider în clasamentul constructorilor cu un punct în fața rivalilor de la Ferrari, însă nu a obținut nicio victorie în primele 3 curse ale sezonului.

De altfel, este pentru prima oară după 2014 când Mercedes are un „palmares” atât de negativ, însă germanii speră să recupereze terenul pierdut cu ocazia Marelui Premiu al Azerbaidjanului.

Oficialii echipei încearcă să păstreze aparența că totul este sub control, în contextul în care directorul de motorsport Toto Wolff afirmă că sezonul este o sărbătoare datorită implicării a trei echipe în lupta pentru trofeu. „Sezonul 2018 este pe punctul de a deveni o sărbătoare a tot ceea ce iubim în sporturile cu motor. Trei echipe luptă din greu pentru victorii. Suntem martorii unor curse spectaculoase cu depășiri emoționante”, spune el.

Între timp, Sebastian Vettel își propune o extindere a avansului de 9 puncte din clasamentul general după victoriile obținute în Australia și Bahrain. Germanul a plătit tribut unei curse pline de probleme în China, când a terminat pe locul 8, după victoria obținută de Daniel Ricciardo. Pilotul celor de la Red Bull s-a aflat în ultimele două săptămâni în centrul atenției ca țintă principală a rivalilor pentru sezonul 2019.

În ultimele zile au apărut chiar informații despre un acord de negocieri exclusive semnat cu Ferrari, însă pilotul a negat această știre. „Nu este adevărat. Am avut discuții doar cu Red Bull. Sunt la curent cu zvonurile, dar nu s-a întâmplat nimic altceva. Cel puțin nu până acum”, a explicat el.

Circuitul stradal de la Baku a debutat în Formula 1 cu numai doi ani în urmă și este caracterizat de lățimea foarte îngustă din anumite zone: intre virajele 8, 9 și 10, lățimea scade până la numai 7.6 metri, astfel că orice eroare poate conduce la un abandon, mai ales că circuitul este împrejmuit cu ziduri. În plus, este al doilea circuit ca lungime din calendarul competițional: 6003 metri. O treime din distanță este ocupată numai de o linie dreaptă pe care Valtteri Bottas a fost înregistrat în 2016 cu o viteză maximă de 378 km/h.

Pirelli va furniza pneuri de compoziție soft, supersoft și ultrasoft, cu două trepte mai moi decât anul trecut, întrucât cursa a fost mutată din iunie în aprilie. Vremea va fi predominant frumoasă, cu 21 de grade vineri și 24 de grade anticipate pentru sâmbăta și duminică, șansele de ploaie fiind minime.

Marele Premiu al Azerbaidjanului la TV:Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 27 aprilie 12:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 27 aprilie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 28 aprilie 13:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 28 aprilie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 29 aprilie 15:10 Digi Sport, Telekom Sport

Sursa articolului