Circuitul de la Barcelona găzduiește prima cursă europeană a sezonului, iar echipele vor introduce îmbunătățiri majore la monoposturi, astfel că lupta pentru victorie este deschisă oricărui rezultat.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Sezonul 2018 a început cu câteva curse spectaculoase desfășurate în Bahrain, China și Azerbaidjan, motiv pentru care fanii așteaptă cu nerăbdare debutul sezonului european, care va avea loc la finalul acestei săptămâni pe circuitul de la Barcelona.

În mod tradițional, Marele Premiu al Spaniei reprezintă prima cursă în care echipele aduc îmbunătățiri majore la monoposturi, iar din acest punct de edere cei de la McLaren au fost cei mai vocali. Mercedes, Ferrari și Red Bull se vor prezenta la rândul lor cu numeroase noutăți, motiv pentru care este dificil de anticipat echipa care va obține cele mai bune rezultate.

Cert este că sesiunea de calificări va juca un rol esențial dacă luăm în calcul faptul că 24 dintre cele 27 de curse de până acum au fost câștigat de un pilot care a plecat din prima linie a grilei de start. Motivul este destul de simplu: virajul 1 de la capătul unei lungi limii drepte oferă una dintre puținele oportunități de depășire pentru piloți.

În general, identificarea setărilor optime este dificilă ca urmare a faptului că există numeroase viraje lente și rapide care generează o degradare relativ rapidă a pneurilor. În plus, vântul puternic și o noua suprafață asfaltică reprezintă alte două obstacole pentru piloți în drumul spre cel mai bun timp.

Piloții vor avea la dispoziție pneurile supersoft, soft și medium, o alegere mai prudentă comparativ cu sezonul precedent. Spre deosebire de ultimii ani, etapa din acest sezon va avea loc la temperaturi ceva mai scăzute: circa 20 de grade în fiecare dintre cele 3 zile ale competiției. Pe parcursul weekendului există șanse bune de ploaie, în special duminică, însă primele estimări arată că precipitațiile se vor opri până la ora startului cursei.

Marele Premiu al Spaniei la TV







Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 11 mai 12:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 11 mai 16:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 12 mai 13:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 12 mai 16:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 13 mai 16:10 Digi Sport, Telekom Sport

Sursa articolului