Audi A1 Sportback a fost prezentat oficial. Modelul de clasă mică are acum un design nou, un interior modern și doar motorizări pe benzină.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Audi a prezentat noua generație A1. Modelul de clasă mică dezvoltat de producătorul din Ingolstadt are un design nou, a primit o mulțime de tehnologii de ultimă oră și a renunțat la motorizările diesel.

Audi spune că noul A1 Sportback devine „partenerul ideal pentru un stil de viață desfășurat în mediul urban”. Spre deosebire de vechea generație, noul A1 are dimensiuni ceva mai mari: 4.03 metri lungime, 1.74 de metri lățime și 1.4 metri înălțime.

Zona frontală a noului A1 este dominată de grila Singleframe și de blocurile optice full-LED (opțional). Stopurile au acum o semnătură luminoasă nouă, iar designul general este completat de difuzorul de aer și de eleronul discret. Jantele oferite de Audi pentru noul A1 au dimensiuni cuprinse între 15 și 18 inch și sunt finisate în funcție de pachetul exterior ales. Așa cum deja ne-am obișnuit, Audi oferă pe A1 trei linii de echipare: Basic, Advanced și S Line, fiecare dintre acestea având elemente speciale de exterior.

Interiorul noului Audi A1 va fi disponibil în trei linii de echipare: Advanced, Design Selection și S Line. Portbagajul modelului german are acum o capacitate de 335 de litri (+65 de litri), iar prin rabatarea banchetei spate, volumul crește până la 1.090 de litri. În același timp, noul A1 promite spațiu excelent pentru toți pasagerii.

2 tipuri de scaune vor putea fi comandate pe modelul de clasă mică dezvoltat de constructorul german, în timp ce instrumentarul de bord digital (10.25 de inch) este oferit standard. Opțional, clienții vor putea alege instrumentarul de bord Audi Virtual Cockpit.

Consola centrală va putea fi echipată fie cu un ecran tactil de 8.8 inch, fie cu unul de 10.1 inch. Sistemul de infotainment este preluat din gamă și oferă atât Android Auto, cât și Apple CarPlay. Pentru melomani, nemții au pregătit un sistem audio cu 8 incinte care oferă 180 de wați sau unul cu 11 incinte semnat de Bang & Olufsen și capabil să ofere 560 de wați.

Clienții noii generații A1 vor putea opta pentru o cameră video pentru mersul cu spatele și pentru asistentul la parcare Park Assist. În dreptul tehnologiilor moderne trecem următoarele: cruise control adaptiv cu funcție Stop&Go, frânare automată de urgență și sistem de menținere a benzii de rulare.

Noua generație Audi A1 va fi oferită doar cu motoare pe benzină. Nemții promit unități cu puteri cuprinse între 95 CP și 200 CP. Versiunea de bază va purta denumirea de 25 TFSI și va fi echipată cu motorul de 1.0 litri cu trei cilindri de 95 de cai putere. Același propulsor îl găsim și pe versiunea A1 30 TFSI (1.0 115 CP), în timp ce varianta A1 35 TFSI primește unitatea de 1.5 litri turbo cu 150 CP. Vârful de gamă se numește A1 40 TFSI și este echipat cu motorul de 2.0 litri de 200 CP.

Clienții vor avea la dispoziție fie o cutie manuală cu șase trepte, fie transmisia automată cu șapte rapoarte S Tronic. Versiunea 40 TFSI va fi oferită standard cu transmisia S Tronic cu șase trepte. Noua generație Audi A1 va fi oferită cu trei tipuri de suspensii: standard, sport și sport cu amortizoare adaptive.

Sursa articolului