Conspiraționiștii spun mereu că guvernul ascunde nenumărate secrete, dar doar cei mai înrăiți s-ar gândi la arme psiho-electrice.

Dintr-un motiv necunoscut, compania de știri MuckRock, specializată în depunerea cererilor de informare privind libertatea de informare cu organele de stat și federale, a primit niște documente misterioase despre controlul minții. Motivul? Aparent, un accident.

Jurnalistul Curtis Waltman scria pentru Washington State Fusion Center, o operațiune comună între autoritățile de aplicare a legii din Washington și guvernul federal pentru a solicita informații despre grupurile Antifa și grupurile rasiste. El a primit răspunsuri la întrebările din interviu, dar și un dosar intitulat „Efectele EM asupra corpului uman.zip”. Când a deschis arhiva, a găsit următoarele fișiere:

O parte din imagini par a fi parte dintr-un articol din Nexusmagazine care descrie procesul din 1992 adus de un anume John St. Clair Akewi împotriva ANS. Akewi a susținut că National Security Agency. Acesta a subliniat că NSA a avut „capacitatea de a asasina cetățenii americani în mod ascuns sau de a conduce operațiuni de control psihologic sub acoperire pentru a-i face pe subiecți să fie diagnosticați cu o boală psihică”.

Nexus era și încă este o revistă australiană specializată pe teoriile conspirației și medicina alternativă. În 1996, a acoperit cazul lui Akewi. Totuși, nu a reușit să îl facă pe bărbat să ofere mai multe detalii. La sfârșitul unui articol despre caz, o notă a editorului scria: „Am încercat să-l sun pe domnul Akwei pentru a afla care a fost rezultatul, dacă era cazul, cu privire la proces. El mi-a spus ferm dar blând că nu putea vorbi despre caz la telefon și a închis”.

Deși guvernul american a experimentat cu controlul minții în trecut, documentele de mai sus nu par tocmai oficiale. Jurnalistul Waltman nu a înțeles de ce a primit documentele, iar guvernul nu a oferit vreo declarație.

Sursa articolului