Folosit de ceva vreme cu dispozitivele bazate pe Android, standardul USB-C va fi preluat şi pentru gama de telefoane iPhone 2018, reducând simţitor timpii de aşteptare la încărcarea acumulatorului.

În prezent, Apple foloseşte pentru gama de telefoane iPhone 8, 8 Plus şi iPhone X doar standardul USB-A, înlocuind doar conectorul microUSB întâlnit la dispozitivele bazate pe Android cu cel Lightning. Drept consecinţă, chiar şi vârful de gamă iPhone X este livrat cu un adaptor de alimentare capabil să furnizeze o putere de numai 5W, utilizatorii fiind nevoiţi să achiziţioneze separat un adaptor AC mai performant, dacă doresc să beneficieze de timpi de aşteptare mai reduşi la încărcarea acumulatotrului.

Noul adaptor de alimentare adoptă o formă ovală şi substituie conectorul USB de mărime normală cu unul USB-C, pachetul incluzând de această dată un cablu adaptor USB-C la conector Lightning.

Însă diferenţa cea mai importantă este ascunsă privirii, noile adaptoare AC putând furniza o putere de până la 18W. Drept consecinţă, timpii de încărcare ai acumulatorilor vor scădea la un nivel comparabil telefoanelor Android echipate cu tehnologia Quick Charge, respectiv nu mai mult de o oră şi jumătate pentru încărcarea completă a unui acumulator de 3000 mAh.

 

Sursa articolului