Fernando Alonso susține că numele competiției în care va concura anul viitor depinde mai multe de direcția în care merge Formula 1 decât de performanțele obținute în prezent cu McLaren.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Fernando Alonso a abandonat în ultimele două curse de Formula 1 desfășurate la Monaco și Montreal, iar rezultatele contrastează puternic cu cele obținute în Campionatul Mondial de Anduranța cu Toyota.

Înaintea Cursei de 24 de ore de la Le Mans în care are mari șanse să obțină victoria, pilotul spaniol a dezvăluit că planurile sale de viitor vor fi influențate semnificativ de direcția în care merge Formula 1 ca sport.

„Cel mai important lucru pentru mine este direcția în care merge Formula 1. Nu mă gândesc prea mult la cât de competitiv voi fi anul viitor pentru că este imposibil de anticipat. Este un campionat al constructorilor, nu un campionat al piloților”, a declarat el.

Alonso este astfel mai preocupat de aportul piloților în competiții, sugerând astfel că nu apreciază un sport în care piloții nu au un cuvânt de spus decisiv din punct de vedere tehnic.

„Nu este vorba despre cât de competitiv ești. Ideea este cât de important devine aportul pilotului și care este direcția pe care vrea să o ia sportul”, a adăugat el.

Presa internațională a speculat anterior că Alonso ar putea concura anul viitor în competiția nord-americană IndyCar.

Via Motorsport

Sursa articolului

Adaugă comentariu