5 trucuri pentru ca locuința ta să capete o atmosferă calmă și caldă | Casă şi grădină, Divertisment

0
17

Cum te simți atunci când intri în locuința ta? Calmă și fericită? Sau copleșită și stresată? Atunci când ai o viață ocupată, stresul aproape că face parte din rutina ta zilnică. Nu ar trebui ca și propria locuință să aibă o contribuție în acest context. Casa ta trebuie să fie mai degrabă o oază de liniște și relaxare, care să te ajute să îți reîncarci bateriile după o zi grea, să te simți calmă și în siguranță. Atunci când decorul din locuința ta nu este cel potrivit, atmosfera pe care o creează te obosește și mai mult și te stoarce de energie.

În cartea sa „Casa în armonie – designul unei vieți inspirate”, autoarea Christa O’Leary are câteva sfaturi prețioase prin care orice locuință poate fi transformată într-una serenă, caldă și primitoare. Iată care sunt soluțiile propuse de ea pentru a schimba rapid atmosfera din casa ta:

Menține întotdeauna ordinea

Chiar dacă nu ai mereu timp să faci curățenie lună în casă, asigură-te că toate lucrurile sunt așezate la locul lor. Dezordinea îți creează în subconștient o stare de neliniște și te face să simți că totul este un haos complet. Sunt suficiente și zece minute pe zi în care să ordonezi lucrurile din casă, ca să observi cum starea ta de spirit se schimbă atunci când te întorci acasă, după o zi istovitoare de muncă.

Creează un ambient relaxant

Lumina are un efect mai important asupra noastră decât am crede. Lipsa luminii este unul dintre motivele pentru care ne simțim mai lipsite de energie pe timpul iernii, când zilele sunt mai scurte. Cu siguranță ai observat că atunci când ești obosită nu mai tolerezi la fel de bine razele puternice și simți nevoia unui ambient mai intim. Pe de altă parte, există și momente în care ai nevoie de lumină bună pentru a-ți desfășura activitățile de zi cu zi. Tocmai de aceea, poate fi dificil să găsești un echilibru perfect în iluminarea locuinței.

Noua tehnologie a unui sistem personal de iluminat wireless îți simplifică viața și te ghidează în personalizarea acestui detaliu esențial al locuinței, în funcție de nevoile tale zilnice. Cu ajutorul său poți controla rapid și simplu lumina din casă, astfel încât să creezi ambianța potrivită pentru orice situație. Mai mult, îl poți programa să te trezească în mod natural dimineața și poți sincroniza luminile cu muzica sau cu filmele la care te uiți.

Înconjoară-te de culorile potrivite

Culorile au un impact emoțional, fizic și psihologic asupra noastră. Există studiile care ne arată în ce fel culorile pot influența temperatura corpului, apetitul sau nivelul de energie. Ca urmare, te poți folosi de aceste detalii pentru a crea o atmosferă mai plăcută în casă. Pentru a te bucura însă din plin de efectele benefice ale culorilor din locuință, trebuie întâi să te gândești care este starea la care vrei să ajungi. Îți dorești un loc în care să te relaxezi și să te odihnești mai bine? Atunci culorile neutre sau cele pale sunt indicate pentru decorarea încăperilor din casa ta. Dacă vrei să te încarci cu energie și bună dispoziție, culori calde precum galbenul, portocaliul sau tonurile subtile de roșu și roz pot fi ideale pentru locuința ta.

Bucură-te de un aer mai proaspăt

Ne confruntăm zilnic cu poluarea, așa că este cu atât mai important ca aerul din locuințele noastre să fie cât mai pur. Un aer îmbâcsit, plin de microparticule dăunătoare, poate fi adeseori cauza din spatele migrenelor sau a unei stări de neliniște, iritare sau oboseală.

Cel mai simplu mod prin care poți purifica aerul din locuință este cu ajutorul plantelor verzi. Acestea oxigenează încăperile, iar prezența lor poate contribui la îmbunătățirea stării tale de spirit. De asemenea, poți încerca și un aparat de purificare a aerului, care să îndepărteze particulele de praf, polen sau mucegai din locuința ta. Chiar dacă pare o schimbare nesemnificativă, efectele se vor resimți mai rapid decât te-ai aștepta.

Elimină obiectele cu asocieri negative

Cu toții avem în locuință obiecte de care ne leagă amintiri plăcute, dar și lucruri pe care le asociem automat cu experiențe negative. Prin simpla eliminare a acelor obiecte care îți trezesc amintiri neplăcute, locuința ta se poate transforma într-una care să îți aducă pace și liniște. În schimb, înlocuiește aceste obiecte cu lucruri care îți trezesc amintiri fericite.

Poate vei dori să înrămezi pozele din vacanțele în care te-ai simțit excelent sau vrei să îți îmbogățești colecția de decorațiuni cu suvenirurile pe care le-ai ținut în dulapuri până acum. Indiferent cum alegi să îți personalizezi locuința, asigură-te că decorul îți aduce o stare de bine, calm și relaxare și că nu există niciun detaliu în casa ta care să te prost dispună.

(P) Articol realizat in colaborare cu MeetHue.ro.

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:NinaMalyna

Unica.ro

Sursa articolului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.