Turbina sau turbosuflanta este un sistem cu inductie fortata, acesta reuseste sa preia energia gazelor de evacuare emise de moror si cu ajutorul lor reuseste sa comprime aerul ce va fi introdus in motor. Rolul ei este de a introduce o calitate cat mai mare de aer comprimat in motor si de a creste puterea acestuia.

Primul lucru pe care orice mecanic ar trebui sa ti-l spuna este ca o turbina `sanatoasa` poate creste randamentul energetic al masinii tale cu pana la 50%, mai ales daca aceasta este diesel. De asemenea ea ofera un raspuns mai rapid la accelerare, reduce din cantitatea de emisii poluate, pastreaza un motor mai sanatos si scade cantittatea de combustibil folosit.

Daca masina ta a inceput sa traga mai greu si emite un fum inchis la culoare atunci cand tineti piciorul pe acceleratie s-ar putea sa ai nevoie de o turbosuflanta noua sau sa o cureti pe cea veche. Indiferent daca ai nevoie de o curatare pofesionala sau de o turbosuflanta noua inta pe site-ul celor de la Turboshoet si vei gasi o gama varianta de turbosuflante Bucuresti la preturi foarte bune. Toate schimbarile si operatiunile pe care le efectuati pe masina dumneavoastra, indiferent de cat de mici sau de mari vi se par, ele trebuie realizate numai in service-uri auto specializate si autorizate.

Daca doresti sa eviti pe cat posibil orice schimbari sau chiar inlocuirea turbinei cu una noua, ar fi bine sa respecti cateva reguli micute:

  • accelereaza masina nu mai dupa ce motorul a ajuns la temperatura normala de functionare (e important sa lasi masina in repaos 2 – 3 minute inainte de a accelera) procedeaza la fel si la oprire.

  • schimba in mod regulat uleiul motorului

Respecta cele doua reguli micute si cu siguranta vei reusit sa cresti dura de viata a turbinei masinii tale semnificativ.

rca-ieftin.ro

Sursa articolului